Članci

O prirodi s društvom: Fitoterapijom do dobre probave

U suradnji s dr. sc. Striborom Markovićem, mag. pharm., pripremili smo još jedan edukativan video iz serijala „O prirodi s društvom“. Tema je i ovaj put zanimljiva i vrlo aktualna – probava.

„Neke bolesti su rijetke, neke su malo učestalije, 5-10% populacije može biti zahvaćeno određenim bolestima, a probavne tegobe su nešto što će susresti svatko u populaciji barem jednom, ako ne i stotinjak puta u životu. I koliko god je medicina napredovala te posjedujemo niz lijekova koji nam pomažu kod bolesti i tegoba probavnog sustava, to je još uvelike jedna domena u kojoj djeluju ljekovite biljke, odnosno, gdje se koristi fitoterapija. Ona može pomoći kod tzv. dispeptičnih tegoba, nečeg što ljudi nazivaju otežanom probavom, može pomoći kod zatvora, kod iritabilnog kolona ili može biti dodatna pomoć kod gastritisa ili, ako ništa drugo, kao simptomatski lijek. Primjerice, ako imamo grčeve u želucu ili u području crijeva, možemo si pomoći s ljekovitim biljkama. Upoznajmo stoga koje su to glavne ljekovite biljke koje pomažu kod tegoba probavnog sustava“ rekao je u uvodu dr. Stribor Marković.

Zanima li vas što je SIBO, ili kako biljke djeluju kod problema žgaravice, nadutosti, grčeva u trbuhu, GERBa, gastritisa, iritabilnog kolona i mnogih drugih probavnih tegoba svakako pogledajte naš novi edukativni video.