timeline

 

Priča je počela prije 40 godina u idiličnoj Španjolskoj pokrajini Soria, na izvoru rijeke Duero. Usred velike krize, tvornica strojeva koja je zapošljavala velik broj stanovnika pokrajine, bila je prisiljena na zatvaranje. To je bila prilika za poduzetnika Antonia Esteban Villalobos koji je u napuštenoj tvornici, zajedno s ocem koji je imao veliko znanje o ljekovitom bilju, stvorio novu priču koja se temeljila na suradnji lokalnog stanovništva i zaštiti okoliša.

 

DSC03001

 

Počeci su bili skromni. Prve ljekovite biljke pakirali su u vrećice i slali u lokalne ljekarne. Nekoć vodeći inženjer u tvornici bio je svjestan važnosti istraživanja i inovacija, te je među prvima uspio povezati inovativne tehnološke postupke s herbalistikom. Na taj način dobio je još kvalitetnije i konkurentnije proizvode. Otac mu je usadio ljubav prema ljekovitom bilju i zaštiti okoliša, a on se obvezao na kvalitetu i lokalnu proizvodnju.

 

zgodba

 

S tvrtkom Soria Natural živi cijela pokrajina, gdje se u skladu s prirodom proizvodi više od 70 vrsta ljekovitih biljaka. Većina biljaka raste na vlastitim plantažama koje se protežu na više od 320 hektara na izvoru rijeke Duero, i 1.200 metara nadmorske visine. Rijeka služi za navodnjavanje, hladne noći smanjuju broj nametnika, visoke dnevne temperature za otpornije biljke koje sadrže više aromatičnih tvari od biljaka koje rastu u umjerenoj klimi.

 

 

U skladu s metodama biodinamičkog uzgoja, biljke se pomno prate i testiraju u kojem trenutku sadrže najveću količinu aktivnih tvari. Od svježe prikupljenog bilja, u najsuvremenijem istraživačkom centru pripremaju se ekstrakti koji su čak 25 puta učinkovitiji od tradicionalnih tinktura. Inovativnim procesima uspjeli su dobiti koncentrirane aktivne sastojke uz očuvanje svih nestabilnih svojstava svježih biljaka. Soria Natural posjeduje certifikate o organskom uzgoju sirovina i standardima kvalitete: GMP, ISO 9001 i 14001.

 

SORIA NATURAL