Problemi s probavom ubrajaju se u najčešće zdravstvene probleme današnjice. Ubrzani ritam života, stres, nepravilna i nezdrava prehrana samo su neki od uzroka. Od davnina je poznato da gorke biljke blagotvorno djeluju na probavni trakt.
Zašto su gorke biljke zdrave? Brojnim istraživanjima dokazana je djelotvornost gorkih tvari u biljkama te njihov pozitivan učinak na imunitet i uklanjanje kroničnog umora. Biljke gorkog okusa potiču izlučivanje želučanih sokova, ubrzavaju probavu hrane u želucu, potiču bolji rad jetre i izlučivanja žuči. Redovitom konzumacijom gorkih tvari iz biljaka smanjuje se osjećaj gladi i želja za slatkim.
Digepatic sirup za probavu je potpuno prirodan proizvod koji sadrži kombinaciju gorkih biljaka koje na prirodan način doprinose boljoj probavi.
Djelatne tvari iz srčanika, artičoke, maslačka, kurkume, đumbira, komorača, kamilice i sikavice potiču rad želuca i jetre kako bi se izbjegla spora i teška probava te osjećaj nadutosti uzrokovan teškim i masnim obrocima.
Preporuča se kod dispepsije, nadutosti i spore i teške probave.