Članci, Nesanica

5 koristi kvalitetnog sna

Da li Vas zanima zašto se pri pomanjkanju sna debljamo i zašto je uz kvalitetan san koža ljepša?

Nakon dobrog sna se osjećamo odmorno, lucidno i dobre volje. Kvalitetan san je od ključne važnosti za dobro zdravlje i kvalitetu života. Danas Vam predstavljamo 5 neposrednih koristi kvalitetnog sna:

  1. Proljepšava kožu. Nakon spavanja je koža svježija, glatka, sjajna i nema traga tamnim i oteklim podočnjacima. Hormon, koji skrbi za regeneraciju kožnih stanica se izlučuje u prva tri do četiri sata sna. Za vrijeme sna dišemo polako i duboko, što pobuđuje oksidaciju kože.
  1. Održavanje tjelesne težine. Pomanjkanje sna povećava iskušenje da više jedemo i to posebno obroke visoke energetske vrijednosti. Procjenjuje se da kod pomanjkanja sna konzumiramo prosječno 500 kalorija više nego kad to nije slučaj.
  1. Poboljšanje djelovanja imunološkog sustava.

Umor smanjuje snagu prirodne imunološke obrane organizma. Imunološki sustav djeluje najbolje tijekom odmora, opuštanja i sna. Istraživanja su pokazala da je vjerojatnost za razvoj prehlada tri puta veća kod pojedinaca koji spavaju manje od sedam sati dnevno nego kod onih koji spavaju osam ili više sati.

  1. Oporavlja memoriju.

Tijekom sna obrađujemo sve informacije koje proživimo kroz dan i utvrdimo naučeno. Dobar san nam omogućava da jasnije razmišljamo i lakše se koncentriramo.

  1. Dobar osjećaj

Dobar san omogućuje da se probudimo puni pozitivne energije, sretni i optimistični. Nakon sna smo osjetilno snažniji i lakše se suočavamo sa svakodnevnim stresom i iskušenjima. Smanjuje se naginjanje depresiji.

Pogledajte video i kliknite na mogućnost za titlove:

Savjet:

Valerijana je izvrsna ljekovita biljka koja Vam može pomoći pri postizanju normalnog ritma spavanja. Doprinosi također osjećaju smirenosti u stresnom razdoblju. Velika prednost valerijane je u tome da ne uzrokuje ovisnost i osjećaj jutarnje otupjelosti. Korisnici svjedoče da se ujutro bude čili i odmorni.

PASIFLORA

113,75 kn (15,10 €)

VALERIJANA

113,75 kn (15,10 €)

 

Back to list