Timijan ekstrakt u alkoholu

Timijan (Thymus vulgaris L) ekstrakt u alkoholu

 

Soria Natural Timijan (Thymus vulgaris L) je prirodna tinktura od cvjetova i listovaTimijan biološki uzgojene biljke timijan u obliku peroralnih kapi. Biljka je iz čiste proizvodnje kod koje nisu upotrijebljena nikakva anorganska gnojiva, herbicidi ili pesticidi.

INDIKACIJE:

  • doprinosi normalnom funkcioniranju dišnih puteva u stanjima infekcije, bronhitisa i prehlade praćene kašljem
  • doprinosi olakšavanju kašlja (ekspektorans)
  • doprinosi onima koji imaju neugodan zadah iz usta (halitoza)

Timijan list sadrži eterično ulje, na koje je tinktura Soria Natural Timijan standardiziran, u kojem su glavne fenolne sastavnice timol i karvakrol.

Osim eteričnog ulja u listu se nalaze flavonoidi (glikozidi apigenin i luteolin), fenolske  kiseline (klorogenska, kavena i  ružmarinska) te triterpenske kiseline (ursolička i oleanolna kiselina).

1 ml/0.03 fl.oz. EDS (3 ml/0.1 fl.oz.)
esencijalna ulja 1 mg 3 mg

 

U tradicionalnoj medicini Timijan se upotrebljava kod dispepsije (probavnih smetnji), kroničnoga gastritisa (ponavljajuće upale želučane sluznice), astme, dijareje, laringitisa, tonzilitisa i bronhitisa.


Zašto je ovaj ekstrakt u alkoholu?

Zbog polarnosti. Ali nećemo Vas zamarati parcijalnim nabojima, elektronegativnostima, prijelazima elektrona…

Naime, zašto je u fitoterapiji (farmaciji općenito) bitno je li nešto polarno ili nepolarno? Zato što te karakteristike molekula u aktivnim spojevima diktiraju kako će se nešto ponašati u našem tijelu i hoće li prisutni spojevi u preparatu biti aktivni.

Pritom ćemo dodati da su istraživanja pokazala da je koncentracija esencijalnog ulja vodene iscrpine biljke premala da bi bila učinkovita.

Soria Natural Timijan (Thymus vulgaris L) sadrži EDS (effective daily dose) certifikat kojim jamčimo prisutnost dovoljne količine aktivnih spojeva u dnevnoj dozi.

 

DOZIRANJE:
Odrasli: Dnevna doza 1 ml x dnevno razrijeđeno u vodi ili soku.

Nije preporučljivo za djecu i trudnice jer sadrži alkohol.

Nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Ne upotrebljavajte u slučaju alergije na biljku. Prije upotrebe pažljivo pročitajte upute.


Dodatne informacije o proizvodu:

  • Proizvod: Timijan, peroralne kapi
  • Proizvođač: SoriaNatural, Španjolska
  • Količina: 50 ml
  • Ambalaža: bočica s priloženom kapaljkom za pojednostavljeno uzimanje bez dugotrajnog brojenja kapi i nepotrebnog razlijevanja tekućine
  • Rok trajanja: 3 godine

Kupi u najbližoj ljekarni OVDJE ili ONLINE

 

Komentari i recenzije proizvoda


Opišite svoje iskustvo
Vaše Ime
Vaš E-mail
Rating
Napišite recenziju
Ukupna ocjena: ☆☆☆☆☆0 na temelju 0 recenzije