Ehinacea

Ekstrakt korijena biljke Ehinacea (Echinacea Purpurea L.)

Prirodni ekstrakt iz korijena biljke u biljnom glicerinu. Peroralne kapljice s priloženom kapaljkom. Ne sadrži alkohol, boje, konzervanse te je bez dodataka. Biljka je iz prirodnog usjeva, kod kojeg nisu upotrebljavana anorganska gnojiva, herbicidi ili pesticidi.

INDIKACIJE:

  • doprinosi jačanju imunog sustava pri herpesu, candidi, akutnim prehladama, gripi, bronhitisu, sinusitisu, alergijama, upali desni, upali uha, upali mokraćnog mjehura, povećanoj prostati

<a “>Sastojci u 3 ml: biljni glicerol, pročišćena voda, liofilizirani ekstrakt Purpurne Ehinaceje (Ehinacea Purpurea L. ) 540mg; gama ciklodekstrini (140mg), alfa ciklodekstrini (140mg)

 standardizirano na
1 ml Učinkovita dnevna doza – 3 ml
Flavonoidi 0,2 mg 0,6 mg
Kofeinski derivati 0,2 mg 0,6 mg

Korijen biljke sadrži esencijalno ulje, alkaloide, derivate kavene kiseline, polienske i poliinske amide, amine i ketone.

 

Ehinacea (Echinacea Purpurea L.) se koristila tradicionalno u Indijskoj medicini, a njenu reputaciju imunostimulansa su potvrdile mnoge in vivo i in vitro studije. Indijanci su koristili ehinaceju za liječenje i prevenciju upala dišnih puteva stotinama godina prije dolaska europskih useljenika. Početkom 19. stoljeća prihvatili su je i  bijelci i preselili je u Europu. Njena je popularnost u Europi narasla otkako su sredinom devedesetih u Njemačkoj provedena istraživanja koja su dokazala njenu učinkovitost. U ehinaceji se nalazi složena kombinacija aktivnih spojeva kojima stručnjaci pripisuju antimikrobna i imunostimulirajuća svojstva (naime, pojačava fagocitozu). Sve vrste ehinaceje posjeduju fenole – tvari s jakim antioksidativnim svojstvima. Fenoli štite biljke od zaraze i oštećenja, a imaju zdravo djelovanje i na ljudski organizam. Ehinacein, spoj svojstven samo ehinaceji, sprječava prodiranje mikroba u zdrave stanice tako da virusi i bakterije ne mogu uspostaviti uporište u organizmu. Echinacea je također učinkovita protiv dugotrajnih ili opetovanih infekcija, kao što je infekcija uha.

 

DOZIRANJE:

Odrasli: 1 ml (otprilike 25 kapljica) tri puta na dan, uz malo vode

Djeca 5 – 12 godina: polovicu doze od količine koja je preporučena odraslima

Protresti prije uporabe. Čuvati od dohvata male djece.

Ekstrakt  je najdjelotvorniji za upale dišnih putova jer tekućina prilikom gutanja direktno djeluje na sluznicu grla.

Učinkovita dnevna doza (EDS): to je prosječna količina standardiziranih aktivnih sastojaka koje je potrebno dnevno uzimati za poboljšanje stanja.

Ne preporučuje se uzimanje dulje od 2 tjedna u kontinuitetu.

UPOZORENJA: Echinacea se ne preporučuje osobama s autoimunim bolestima i turbekolozom.

Molimo ne koristiti kod osoba zaraženih HIV-om te kod korištenja imunosupresiva.

Nije testirana na trudnicama i dojiljama, zbog toga liječnici ne preporučuju njezino uzimanje tijekom trudnoće i dojenja.

Ehinaceju smijete uzimati osam tjedana za redom, nakon čega je potrebno napraviti pauzu.

Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani.

Neto količina otopine 50 ml.

Najbolje upotrijebiti do kraja datuma označenog na vrhu ambalaže. Serija lot otisnuta na vrhu ambalaže. Čuvati pri temperaturi do 25°C.

 

Kupi u najbližoj ljekarni OVDJE ili ONLINE

Komentari i recenzije proizvoda


Opišite svoje iskustvo
Vaše Ime
Vaš E-mail
Rating
Napišite recenziju
Ukupna ocjena: ☆☆☆☆☆0 na temelju 0 recenzije