EHINACEA KOMPLEKS

Ehinacea kompleks 

ekstrakt Echinacea (Echinacea Purpurea L.),

Propolisa

i Timijana (Thymus vulgaris L)

 

Soria Natural Composor 8/EHINACEA kompleks je prirodni kompleks od ekstrakata biljaka echinacee (Echinacea Purpurea L.) i timijana (Thymus vulgaris L) te propolisa u bezalkoholnoj otopini – mješavini biljnoga glicerina i pročišćene vode. Peroralne kapi ne sadržavaju alkohol te su primjerene i za djecu, jetrene bolesnike i ostale. Ne sadrži bojila, konzervanse niti druge dodatke.

INDIKACIJE:

  • doprinosi pri jačanju imuniteta kod akutnih upala, prehlada, angina
  • doprinosi jačanju organizma pri bronhitisu
  • doprinosi u borbi organizma pri stanjima infekcija i herpesa

composor8

 standardizirano na

1 ml/0.03 fl.oz.

EDS (3 ml/0.1 fl.oz.)

Flavonoidi

Esencijalna ulja

Kofeinski derivati

4 mg

4.5 mg

0.15 mg

12 mg

13.5 mg

0.45 mg

 

SASTAV:
Ehinacea – Echinacea angustifolia (korijen/nadzemni dio) (ekstrakt) – 10%
Propolis (tinktura) – 5,55%
Timijan – Thymus vulgaris L (listovi/cvijeće) (eterično ulje) – 0,5%
Biljni glicerin i pročišćena voda (1:1) – 83,95%

 

Ehinacea u kombinaciji s propolisom i ekstraktima timijana jedinstvena je biljna kombinacija koja djeluje stimulativno na imunitet čovjeka, djeluje protiv agresivnih agenata i preventivno djeluje protiv infekcija i drugih vrsta zaraza. Takva je kombinacija bilja ponajprije učinkovita kod gripe, prehlade i infekcija gornjih dišnih organa te protiv infekcija spolnih organa i mokraćnog sustava.

Konzumacija pripravaka od ehinaceje korisna je i za preventivno povećanje otpornosti i za pomoćno liječenje u kombinaciji s antibioticima kod već razvijenih infekcija. Klinička istraživanja pokazala su naime da se oporavak od infekcija gornjih dišnih organa uz istodobno uzimanje antibiotika i pripravaka od echinaceje može skratiti s deset na sedam dana.

DOZIRANJE:
Odrasli: 1 ml (25 kapi) tri puta na dan najbolje direktno ili u slučaju prejakog okusa razrijeđeno u vodi
Djeca 5 – 12 godina: polovicu doze koja se savjetuje odraslima

Ne preporučuje se uzimanje duže od 2 tjedna u kontinuitetu.

Djelotvorna dnevna doza prosječna je količina standardiziranih aktivnih sastojaka koje je potrebno uzeti svaki dan, kako bismo se osjećali bolje.

Upozorenje: Ehinacea može djelomično inhibirati učinak ciklofosfamida, ciklosporina i kortikoida te trebatimian izbjegavati njezino istodobno uzimanje s njima. Dodatak prehrani. Nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Nemojte upotrebljavati u slučaju alergije na biljku. Prije upotrebe detaljno pročitajte upute.

Dodatne informacije o proizvodu:

  • Proizvod: Ehinacea, peroralne kapi
  • Proizvođač: SoriaNatural, Španjolska
  • Količina: 50 ml
  • Ambalaža: bočica s priloženom kapaljkom za jednostavno uzimanje bez dugotrajnog brojenja kapi i nepotrebnog razlijevanja tekućine
  • Rok trajanja: 3 godine

Kupi u najbližoj ljekarni OVDJE ili ONLINE

 

ZAŠTO ODABRATI SORIA NATURAL?

Zato što su kapi Soria Natural zbog posebne pripreme od šest do 25 puta učinkovitije od sličnih proizvoda. Također, apsorpcija je takvih kapi 90-postotna, što znači da tijelo može iskoristiti gotovo sva dobra svojstva aktivnih sastojaka u ljekovitom bilju.
Biljke su iz ekološkog uzgoja u kojem nisu korištena nikakva anorganska gnojiva, herbicidi ili pesticidi. Ne sadrži boje, konzervanse, niti bilo kakve dodatke. U proizvodnji su se dosljedno poštovala preporučena pravila (E.E.C.) 834/2007 Vijeća Europske Unije o ekološkoj proizvodnji hrane.

Što znači Djelotvorna dnevna doza (EDS)?
Društvo SORIA NATURAL je prije nekoliko godina počelo s istraživanja koja su se temeljila na određivanju količine aktivnih sastojaka u ljekovitom bilju i izračunavanju EDS-a (Effective Daliy Supply), odnosno na hrvatskom jeziku DDD-a (djelotvorne dnevne doze). Na području fitoterapije to je bilo prvo istraživanje te vrste i tada je postalo presedan. Danas farmaceutska društva svoje proizvode predstavljaju upravo uz podatke o aktivnim tvarima, koji su osnovani na našem konceptu. Često se događa da navode samo sadržaj određenih aktivnih tvari, ali ne i kvalitetu koja je neophodna za osiguravanje djelotvornosti.

Zašto danas koristimo biljni glicerin s pročišćenom vodom, umjesto alkohola?
Glicerin je biljnog porijekla i ne sadrži sastojke koji bi mogli štetiti zdravlju. Također je sredstvo bez fizikalnih ili kemijskih interakcija s aktivnim tvarima ljekovitog bilja te iz tog razloga ne mijenja njihove značajke ili učinkovitost. Nisu zamijećeni nikakvi međusobni utjecaji pri istovremenoj uporabi s drugim lijekovima ili hranom. Glicerin povećava apsorpciju i asimilaciju aktivnih sastojaka bilja u probavnom traktu i tako povećava učinkovitost. Glicerin je dobro otapalo. Otapa mnogo aktivnih sastojaka, koje se inače ne bi otopile u alkoholu. Glicerin je i konzervans i zato aktivne tvari bilja ostaju duže vrijeme nepromijenjene. Glicerin poboljšava hidrataciju i hidroskopan je, što znači da apsorbira vodu. Nedavne studije pokazale su da je glicerin sredstvo koje pomaže izlučivanju mokraće, zato je blagi diuretik. Uporaba glicerina kao konzervansa nije povezana s nikakvim štetnim djelovanjem, nije toksičan i ne nadražuje, samo u vrlo visokim dozama može djelovati laksativno.
Karakteristike glicerina u upotrijebljenim koncentracijama olakšavaju apsorpciju proizvoda u tijelo, a istovremeno osiguravaju i rok trajanja od tri godine. Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

Certifikati: U društvu SORIA NATURAL radimo u skladu s međunarodnih normama GMP, ISO-9001 i ISO-14001, što jamči da su naši proizvodi proizvedeni prema najvišim standardima kvalitete i zaštite okoliša te s certifikatima o biološkom uzgoju sirovina.

Biljni ekstrakti čuvaju se u 50-mililitarskim tamnim bočicama s unaprijeđenim čepom i priloženom kapaljkom, označenom jedinicama za jednostavnije uzimanje, što sprječava razlijevanje tekućine pa dugotrajno brojanje kapi više nije potrebno.

Kvaliteta i sigurnost konačnog proizvoda osiguravaju se temeljitim nadzorom nad kvalitetom od sadnje bilja do konačnog proizvoda. Svi proizvodi prolaze nadzor stroge kontrole kvalitete, kao što su: čisti usjev, mikrobiološke analize, analize pesticida i ostataka plaguicida, analize ostataka teških metala, analiza radioaktivnosti i studije nepromjenjivosti aktivnih kvari, koje se provode pri 25 stupnjeva C i 65 % relativne vlažnosti te u ekstremnim uvjetima – 40 stupnjeva C i 80 % vlažnosti. Navedenim analizama društvo SORIA NATURAL osigurava vrhunsku kvalitetu i učinkovitost svojih proizvoda za razdoblje od tri godine.

 

Komentari i recenzije proizvoda

EHINACEA KOMPLEKS
★★★★★
5
Blagotvorno djeluju na organizam”
- Biljana
EHINACEA KOMPLEKS
★★★★★
5
Odličan proizvod za dizanje imuniteta! Jako sam zadovoljna!”
- Kristina

Opišite svoje iskustvo
Vaše Ime
Vaš E-mail
Rating
Napišite recenziju
Ukupna ocjena: ★★★★★5 na temelju 2 recenzije