Borovnica

ekstrakt listova Borovnice (Vaccinium myrtillus L)

Soria Natural Borovnica je prirodni ekstrakt od listova Borovnice (Vaccinium myrtillus L.) biološki proizvedene biljke u bezalkoholnoj otopini – mješavini biljnoga glicerina i pročišćene vode. Ne sadrži alkohol, primjerena je i za djecu, jetrene bolesnike i ostale. Ne sadrži bojila, konzervanse niti druge dodatke.

 

INDIKACIJE:

  • doprinosi kod stanja povišene glukoze u krvi
  • doprinosi pri olakšavanja stanja dijareje (proljeva)

BOROVNICA

 

 Ekstrakt standardiziran na: 1 ml/0.03 fl.oz. EDS (3 ml/0.1 fl.oz.)
Tanini 5 mg 15 mg

 

Listovi Borovnice (Vaccinium myrtillus L.) se u tradicionalnoj medicini koristi za snižavanje šećera u krvi te kao i plod borovnice, kod dijareje tj. proljeva.

 

RAZLIKA ekstrakta od čaja

List borovnice sadrži sastojak mirtilin (glikozid) koji se nalazi u visokom postotku prije zrenja ploda borovnice, stoga je vremenski bitno kada se taj list ubere. Također, kod nekih vrsta borovnice, listovi sadrže veću količinu hidrokinona koji dugotrajnim uzimanjem djeluju hepatotoksično. Soria Natural pri proizvodnji poštuje dobru proizvođačku praksu te se prije stavljanja proizvoda na tržište (kod svakog lota), uz klasične analitičke analize, preparat analizira i određuje koncentracija aktivnih spojeva kako bi bili sigurni da svaka bočica zaslužuje svoj EDS (efektivna dnevna doza) certifikatSoria Natural ekstrakt od listova Borovnice možete uzimati sa sigurnošću bez potrebe za pauzom.

DOZIRANJE: najbolje prije obroka

Odrasli: 1 ml (25 kapi) tri puta na dan razrijeđeno u vodi ili soku.
Djeca do 5 godina:
osam kapi tri puta na dan.
Djeca između 5 -12 godina:
pola doze za odrasle.

Dodatak prehrani. Nije zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Ne upotrebljavajte u slučaju alergije na biljku. Prije upotrebe detaljno pročitajte uputu.

Kupi u najbližoj ljekarni OVDJE ili ONLINE


Dodatne informacije o proizvodu:

  • Proizvod: Borovnica, peroralne kapi
  • Proizvođač: SoriaNatural, Španjolska
  • Količina: 50 ml
  • Ambalaža: bočica s priloženom kapaljkom za jednostavno uzimanje bez dugotrajnog brojenja kapi i nepotrebnog razlijevanja tekućine
  • Rok trajanja: 3 godine

ZAŠTO ODABRATI SORIA NATURAL?

Kapi Soria Natural zbog posebne su pripreme od šest do 25 puta učinkovitije od sličnih proizvoda. Također, apsorpcija je takvih kapi 90-postotna, što znači da tijelo može iskoristiti gotovo sva dobra svojstva aktivnih sastojaka u ljekovitom bilju.

Zašto danas koristimo biljni glicerin s pročišćenom vodom, umjesto alkohola?

Glicerin je biljnog porijekla i ne sadrži sastojke koji bi mogli štetiti zdravlju. Također je sredstvo bez fizikalnih ili kemijskih interakcija s aktivnim tvarima ljekovitog bilja te iz tog razloga ne mijenja njihove značajke ili učinkovitost. Nisu zamijećeni nikakvi međusobni utjecaji pri istovremenoj uporabi s drugim lijekovima ili hranom. Glicerin povećava apsorpciju i asimilaciju aktivnih sastojaka bilja u probavnom traktu i tako povećava učinkovitost. Glicerin je dobro otapalo. Otapa mnogo aktivnih sastojaka, koje se inače ne bi otopile u alkoholu. Glicerin je i konzervans i zato aktivne tvari bilja ostaju duže vrijeme nepromijenjene. Glicerin poboljšava hidrataciju i hidroskopan je, što znači da apsorbira vodu. Nedavne studije pokazale su da je glicerin sredstvo koje pomaže izlučivanju mokraće, zato je blagi diuretik. Uporaba glicerina kao konzervansa nije povezana s nikakvim štetnim djelovanjem, nije toksičan i ne nadražuje, samo u vrlo visokim dozama može djelovati laksativno.
Karakteristike glicerina u upotrijebljenim koncentracijama olakšavaju apsorpciju proizvoda u tijelo, a istovremeno osiguravaju i rok trajanja od tri godine. Biljni glicerin koristimo samo u svrhu konzerviranja, a ne u svrhu ekstrakcije.

Kupi u najbližoj ljekarni OVDJE ili ONLINE

 

Komentari i recenzije proizvoda


Opišite svoje iskustvo
Vaše Ime
Vaš E-mail
Rating
Napišite recenziju
Ukupna ocjena: ☆☆☆☆☆0 na temelju 0 recenzije